Achiziţionarea unui imobil în Italia

După ce v-aţi ales imobilul corespunzător pe care doriţi să-l cumpăraţi, puteţi încheia direct contractul de vânzare-cumpărare sau numai contractul de rezervare. În cazul încheierii contractului de rezervare (aşa-zis compromesso) veţi plăti o taxă de rezervare de 10 până la 30% din preţul de achiziţie al imobilului. În cazul în care vă retrageţi de la achiziţie, acontul este reţinut în favoarea vânzătorului. Dacă cealaltă parte se retrage de la vânzare, vânzătorul va plăti dublul taxei de rezervare.

Rellox perfecţionează pentru clienţii săi codul italian de identificare fiscală şi adresa de corespondenţă. În colaborare cu Rellox, notarul italian pregăteşte majoritatea fondurilor de documente şi garantează perfecţiunea transferului dreptului de proprietate, inclusiv verificarea proprietarilor în cadastrul imobiliar, drepturile de retenţie etc. Toate contractele se încheie în limba italiană. Rellox asigură traducerile şi, dacă este nevoie, serviciile unui translator autorizat la semnarea contratului în Italia.

Cumpărătorul acoperă impozitele aferente achiziţiei, respectiv transferului dreptului de proprietate asupra imobilului, în valoare de cca. 9% din valoarea cadastrală a imobilului, conform înregistrării de la autoritatea locală de construcţii. Această valoare cadastrală este mai mică decât preţul real de achiziţie. În cazul achiziţionării unui imobil nou, cumpărătorul plăteşte TVA-ul în locul impozitului pe veniturile din transferul dreptului de proprietate imobiliară (standard, în valoare de10%). Taxa notarială este în general de cca. 1,5 - 2% din preţul de achiziţie. Noul proprietar intră în posesia dreptului de proprietate asupra imobilului în momentul semnării contractului de vânzare-cumpărare. În acel moment ar trebui să fie plătit preţul de achiziţie şi taxele şi impozitele aferente. Comision imobiliar: 3 % (+TVA).

În Italia, proprietarul mai plăteşte şi un impozit pe proprietate imobiliară (ICI). Este vorba despre un preţ calculat tabelar, care însă nu este mare, fiind în jur de câteva sute de EUR pe an, în funcţie de tipul imobilului. Costurile pentru servicii (apă, electricitate, gaz, gunoiul menajer) nu sunt mari - tot la fel, în jur de câteva sute de EUR pe an.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: